Gondelvaart Koedijk 18 augustus 2018

Dit jaar vindt de 55 Ste Gondelvaart plaats.

Iedere versierde dekschuit wordt door een sleepboot voortgetrokken waardoor het publiek in alle rust kan genieten van de fraaie taferelen.

Sommige taferelen zijn 25 meter lang en 4 tot 5 meter hoogte. Er varen gemiddeld tussen de 12 tot 15 gondels in de tocht mee. Bewonersgroepen bouwen de dekschuiten om tot fraaie taferelen met romantische lichteffecten en muziek. De vaarroute gaat door het Noord-Hollands kanaal, door het dorp Koedijk. De vaarroute is 5 kilometer lang. De afvaart is ter hoogte van Kanaaldijk 6. De gondels gaan om 21.00 uur varen. Tijdens de Gondelvaartavond zijn er ook allerlei activiteiten zoals een braderie, muziek en dansoptredens , kinderactiviteiten en kermis. Rondom het weekeinde van de Gondelvaart zijn er totaal een viertal dagen met gezellige verschillende vormen van feesten voor jong en oud in de feesttent. Gondelvaart Koedijk is toegelaten tot het netwerk van het cultureel immaterieel erfgoed.18.00, afvaart gondels om 21.00 uur tot 24.00

Locatie: Kanaaldijk Koedijk
Toegang: €4, kinderen tot 13 jaar gratis

https://www.gondelvaartkoedijk.nl/

Translate